Radek Hejret

Radek Hejret je dlouholetým lektorem preventivních programů, při kterých oslovil přes 70 000 žáků základních a středních škol. V minulých letech navštěvoval školy s mnoha pamětníky holocaustu. Organizuje také přednášky a besedy pro veřejnost ve spolupráci s církvemi, židovskými obcemi, městskými knihovnami a muzei.
Od roku 2010 působí jako lektor a koordinátor vzdělávacích projektů Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém, z. s. (ICEJ ČR) a metodik prevence antisemitismu, rasismu a xenofobie ve spolupráci s Mezinárodní školou pro výuku o holocaustu při památníku Jad Va-šem v Jeruzalémě. Přednáší o moderním Izraeli v rámci mezinárodního soutěžního projektu Cemach. Od roku 2016 aktivně spolupracuje s Křesťanskou akademií mládeže (KAM) v lektorské práci, mentoringu dalších lektorů a kreativních úkolech projektů Duchovní dědictví, Úcta k životu a Komenský – příběhy lidskosti. Pracuje také jako průvodce po Izraeli pro CA Olivetour.
Zůstává grafikem na volné noze, je vášnivým amatérským fotografem a LEGO stavitelem. Ve svém volném čase rád pracuje se dřevem, hraje stolní tenis a miluje dlouhé výlety do přírody. Je kazatelem Apoštolské církve a s manželkou Ludmilou mají čtyři, dnes již dospělé syny.